Περιμένουμε τα σχόλια, τα άρθρα σας και τις προτάσεις σας στο :

arena.skepsewn@gmail.com

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ RON PAUL

Του Δημήτρη Καραντώνη – Τάσση





Λίγοι ασχολούνται με τις προεκλογικές ειδήσεις από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και όχι άδικα, γιατί και η Ελλάδα έχει πλούσια ειδησεογραφική ύλη σε αυτόν τον τομέα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχει ήδη ξεκινήσει η κούρσα για τη λήψη του Προεδρικού χρίσματος από τους Ρεπουμπλικάνους. Ο αναδειχθείς θα είναι ο επίσημος επικεφαλής της εκλογικής διαδικασίας και θα διεκδικήσει τον Λευκό Οίκο από το μέχρι τώρα προκάτοχο του, Μπαράκ Ομπάμα. Στους επικρατέστερους για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων συγκαταλέγονται  οι Νιουτ Γκίνγκριτς, Ρόν Πόλ, Μιτ Ρόμνεϊ.






Η πολιτική φιγούρα, όμως, που ξεχωρίζει είναι αυτή του Dr. Ron Paul, μέλους του Κογκρέσου στην 14η Περιφέρεια του Τέξας. Ο λόγος που ξεχωρίζει ο συγκεκριμένος υποψήφιος είναι γιατί κάνει ένα βήμα παραπέρα από τους υπόλοιπους συνυποψήφιους του. Δεν αναπαράγει απλά την ιδεολογία του κόμματος του, αλλά τολμάει να προτείνει ρηξικέλευθες θέσεις που αντανακλούν την πραγματικά φιλελεύθερη Αμερική, όπως τον τερματισμό της λειτουργίας της Federal Reserve Bank.  Επίσης θεωρείται σθεναρός θιασώτης των ατομικών ελευθεριών και ενός πιο ‘‘χαλαρού’’ κράτους που θα πρέπει να μειώσει την έντονη επεμβατική του λειτουργία στις σχέσεις των πολιτών. Παράλληλα οι προτάσεις του σκοπεύουν και στην πατριωτική θωράκιση της Αμερικής και των κατοίκων της, με αποτέλεσμα να μην στρέφεται κατά των μεταναστών, αλλά κατά των δυνάμεων αυτών που βλάπτουν την αυτοκυριαρχία και τα δομημένα κυριαρχικά δικαιώματα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Μάλιστα αναφορικά με τα μείζονα θέματα του φιλελευθερισμού έχει συγγράψει και αρκετά βιβλία.



Ο Ron Paul φαντάζει ως ο μόνος, και όχι άδικα, υποψήφιος, ο οποίος μπορεί να βάλει μια τάξη στο χάλι που δημιούργησε η διακυβέρνηση του Προέδρου Ομπάμα, ο οποίος εκτός από την κατάργηση του ‘‘don’t tell, don’t ask’’ και την παρακαταθήκη ενός τεράστιου χρέους για τις Η.Π.Α. δεν φαίνεται να έκανε κάτι άλλο αξιομνημόνευτο. Με δύο λόγια ο Πρόεδρος Ομπάμα κατάφερε σε μια τετραετία και κατέστρεψε συθέμελα το ‘‘Αμερικάνικο Όνειρο’’, το οποίο και ο ίδιος, εν τέλει, βίωσε. Σε τέτοιο βαθμό που συγκέντρωσε και την αντίδραση του επίσης Δημοκρατικού και πρώην προέδρου των Η.Π.Α. κ. Μπιλ Κλίντον. Πλέον ρεαλιστικά ο μόνος που μπορεί να σώσει το ‘‘Αμερικάνικο Όνειρο’’ με τις πασίδηλες διεθνείς προεκτάσεις που αυτό έχει λάβει.




Ο ρόλος, πλέον, που καλείται να λάβει ο Dr. Ron Paul είναι η ίδια διεθνείς ισορροπία και η γνήσια φιλελεύθερη προάσπιση των ατομικών ελευθεριών και της ελεύθερης αγοράς. Αιτήματα όχι μόνο του Αμερικανικού λαού. Ας ελπίσουμε ο αγώνας του να αποτελέσει έναυσμα αντίστοιχων γνήσια Φιλελεύθερων και Δημοκρατικών κινήσεων και στην Γηραιά Ήπειρο.





(Οι εικόνες της παρούσας ανάρτησης προέρχονται από τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της προεκλογικής εκστρατείας του Ron Paul - http://www.ronpaul2012.com/- , καθώς και τις σελίδες Ron Paul και Ron Paul Revolution στο Facebook)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου