Περιμένουμε τα σχόλια, τα άρθρα σας και τις προτάσεις σας στο :

arena.skepsewn@gmail.com

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ......

THOMSEN'S FOUNDATION

 του Δημήτρη Καραντώνη - Τάσση


Οι επόμενες μερικές ώρες που απομένουν μέχρι την αυριανή οριστική και άκρως δεσμευτική απόφαση των πολιτικών αρχηγών, ίσως, αποτελούν τις τελευταίες ‘‘ελεύθερες’’ ώρες των Ελλήνων πολιτών. Γιατί ότι και αν αποφασιστεί αύριο η ενιαία διαιρετέα βάση θα είναι η ίδια, γιατί, προσωπικά, εκτός από άποψη πολιτικής υφής, δεν βλέπω διαφορά μεταξύ χρεοκοπίας και εκδούλευσης στον κ. Τόμσεν. Η αναφορά στο όνομα αυτού του ‘‘τροικανού’’ φυσικά δεν είναι τυχαία, καθώς αποτελεί τον εμπνευστή του τερατουργήματος που πρόκειται να εφαρμοστεί στην Ελλάδα και ήδη έχει ισοπεδώσει την Πορτογαλία.

Φυσικά σε αυτήν την κατάσταση δεν φτάσαμε από τη μια στιγμή στην άλλη. Πάντως φτάσαμε σε πιο σύντομο διάστημα απ’ ότι υπολογίζαμε. Είναι ανώφελο να αναφερθούμε στις διαχρονικές κακοδαιμονίες της Ελλάδος (πχ το ‘‘αμαρτωλό’’ Ελληνικό Δημόσιο), γιατί αυτές αποτέλεσαν τη βάση της κατάρρευσης, αλλά όχι το φαινόμενο της κατάρρευσης αυτής καθ’ εαυτής. Για αυτήν την κατάσταση ευθύνονται άνευ ετέρου οι κ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου (για να μην ξεχνάμε και τους παλιούς), Βενιζέλος και Σαμαράς. Οι εκ διαμέτρου αυτές αντίθετες προσωπικότητες, ακόμα και αν ανήκουν στο ίδιο κόσμο, έχουν έναν κοινό παρανομαστή. Την ΠΑΝΤΕΛΗ απροθυμία της να διαπραγματευτούν επί της ουσίας. Γιατί όταν ακούς και λες έχεις δίκιο. Τότε δεν διαπραγματεύεσαι, αλλά υποβιβάζεσαι ακόμα περισσότερο διαπραγματευτικά. Το ΠΑΣΟΚικό τρίγωνο φυσικά φέρει την πρωταρχική ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, γιατί στο όνομα των πρωτοπαλίκαρων τους στις διάφορες ΔΕΚΟ ανά την Επικράτεια φρέναραν μέτρα, τα οποία όχι μόνον θα βελτίωναν την διαπραγματευτική ισχύ της Ελλάδας, αλλά το σημαντικότερο, θα βελτίωναν την κατάσταση της ίδιας της Οικονομίας, καθώς θα απελευθέρωναν κύματα ανάπτυξης που ο κρατικοσυντηρισμός των ΔΕΚΟ κρατούσε σε καταστολή όλο αυτό το διάστημα. Η ειρωνεία, βέβαια, της όλης κατάστασης είναι ότι, ενώ για τους ανθρώπους των 700 ευρώ που ζουν στα όρια τους, όλοι, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Σαμαρά, δέχονται μειώσεις που φτάνουν και το 20%, για τα πρωτοπαλίκαρα αυτά δεν δέχονται κουβέντα.

Οπότε αύριο δεν πρόκειται να μάθουμε κάτι διαφορετικό, από αυτό που ήδη ξέραμε. Απλά αύριο αυτό που ήδη ξέραμε θα λάβει έναν πιο επίσημο πολιτικό μανδύα. Απορώ πάντως που πήγαν οι περιβόητες κόκκινες γραμμές του κ. Σαμαρά. Απορώ πως ο κ. Βενιζέλος θα έχει το θράσος να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Και με πολλά άλλα απορώ. Αλλά για ένα μπορώ να είμαι (σχεδόν) σίγουρος. Ο κ. Τόμσεν δεν είναι ο τόσο κακός της υπόθεσης (όπως ξαφνικά μας παρουσιάζεται τις τελευταίες εβδομάδες, λες και πριν δεν ήταν επικεφαλής), απλά βρίσκει και τα κάνει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου