Περιμένουμε τα σχόλια, τα άρθρα σας και τις προτάσεις σας στο :

arena.skepsewn@gmail.com

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΑΝΟΜΑ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ....

του Δημήτρη Καραντώνη - Τάσση

Η κατάσταση που βιώνουν όλοι οι φοιτητές του μεγάρου της Ν.Ο.Π.Ε. στη Μασσαλίας, καθώς και οι περαστικοί από εκεί, συνιστά της επιτομή της ντροπής και της κρατικής αδιαφορίας. Το σκηνικό συνθέτει η ατελείωτη υπαίθρια αγορά προϊόντων μαϊμού καθώς και ο τεράστιος όγκος χρηστών ναρκωτικών, οι οποίοι μέρα μεσημέρι προετοιμάζουν και λαμβάνουν τη ‘‘δόση’’ τους μπροστά από το Εκκλησάκι που υπάρχει στο παρκάκι της Μασσαλίας και παρά την ύπαρξη εκατοντάδων περαστικών και φοιτητών που διέρχονται από αυτά τα σημεία καθημερινά.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό μπροστά από το Ίδρυμα που προετοιμάζει τους νομικούς του μέλλοντος ανθεί η παρανομία και η παραοικονομία, σε μια περίοδο που η Ελληνική οικονομία βουλιάζει. Παράλληλα τίθεται ευθέως και εμφατικά το ζήτημα της δημόσιας υγείας και ασφάλειας προ πάντων των φοιτητών που παρά τις αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να τελειώσουν τη σχολή τους. Την ίδια στιγμή η αστυνομία περιπολεί με συνέπεια έξω από το ΜΕΤΡΟ και μέχρι την Ακαδημίας, παρ’ ότι ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι ισχύει ο παλιός νόμος περί ασύλου οι αστυνομικές δυνάμεις μπορούν να εισέλθουν στο παρκάκι της Μασσαλίας και εφόσον εισέλθουν με τα παραποιημένα προϊόντα ή με ναρκωτικά στο προαύλιο της Νομικής μπορούν να εισέλθουν και εκεί. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ακόμα και η πιο ντουβαροποιημένη ‘‘λογική’’  δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η μούφα Λουί Βιτόν συνιστά μορφή ελευθερίας έκφρασης !!!

Ο μόνοι που έχουν καταδικάσει τη συγκεκριμένη κατάσταση είναι οι πρυτανικές αρχές του Ε.Κ.Π.Α. (στο οποίο υπάγεται η Ν.Ο.Π.Ε.) καθώς και καθηγητές της Νομικής που κατέθεσαν και σχετική μήνυση και συγκροτημένα από πολιτικούς φορείς η Δημοκρατική Συμμαχία και η Συμμαχία Νέων, καθώς και η Νέα Δημοκρατία.

Η κατάσταση αυτή που επικρατεί και σε άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Αθήνας καταδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο τη συνολική υποβάθμιση που υφίσταται όχι μόνο το επίπεδο διαβίωσης στην πρωτεύουσα ενός ευρωπαϊκού κράτους, αλλά κατατείνει και στην πλήρη απαξίωση της εκπαίδευσης στη χώρα μας συλλήβδην. Μια χώρα στην οποία, δυστυχώς, πλέον τα ιδιοτελή μικροκομματικά συμφέροντα ορισμένων θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.


Η εικόνα προέρχεται από τον ιστότοπο του ΕΚΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου